});


Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Uk
    Age
    32
    Posts
    23
    Rep Power
    0

    Air conditioning heating but not cooling help needed



    So today I had an Fujitsu unit going into heating fine, but when I asked for cooling, it would come on for 20 seconds down to 9 deg Celsius then start blowing ambient air. Fan would ramp right down and turn off.

    I tested the pressures and in heating I'm getting 30bar and 35 bar, in cooling I'm getting 7 and 10 bar, tested the reversing valve and that's fine.
    Filters and coils clean.

    Any ideas would be great.

    It's a 15kw running two cassettes, so I have dismissed it being anything yo do with indoor sensors.

    Room temp was in the 20's
    Last edited by danielc4514; 16-04-2019 at 09:11 PM.



  2. #2
    Brian_UK's Avatar
    Brian_UK is online now Moderator I am starting to push the Mods: of RE Site Moderator : and general nice guy
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Dorset
    Age
    71
    Posts
    10,740
    Rep Power
    53

    Re: Air conditioning heating but not cooling help needed

    Pull the charge and check the weight.

    Cooling pressures are low so the 4 way valve may not be changing over properly.

    Mind you, those pressures don't mean anything because we don't know what the refrigerant is.
    Brian - Newton Abbot, Devon, UK
    Retired March 2015
    Please support http://the100project.net/Home

  3. #3
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Uk
    Age
    32
    Posts
    23
    Rep Power
    0

    Re: Air conditioning heating but not cooling help needed

    Thanks for your response. I have tested the 4 way valve and that's working as it should.
    Sorry, the refrigerant is r410a..... I'm getting in the 50's when in heating, it's only cooling im having a problem.... so I guessed the refrigerant charge is ok if it's working in heating, or am I wrong?
    I dont do a huge amount of fault finding but am trying to get better at it.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    UK
    Posts
    77
    Rep Power
    4

    Re: Air conditioning heating but not cooling help needed

    Quote Originally Posted by danielc4514 View Post
    Thanks for your response. I have tested the 4 way valve and that's working as it should.
    Sorry, the refrigerant is r410a..... I'm getting in the 50's when in heating, it's only cooling im having a problem.... so I guessed the refrigerant charge is ok if it's working in heating, or am I wrong?
    I dont do a huge amount of fault finding but am trying to get better at it.
    Have you got the unit details? both indoor and outdoor i may have some bits i can ping over to you

  5. #5
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Nottingham UK
    Posts
    5,144
    Rep Power
    44

    Re: Air conditioning heating but not cooling help needed

    How have you dismissed the sensors as not faulty?
    Did you measure the resistances?
    I'm back on the Pale

  6. #6
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    United Kingdom
    Age
    35
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Re: Air conditioning heating but not cooling help needed

    it points at faulty sensor on indoor unit to me too if cutting off so quick , best to unplug it and check its resistance.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •