});


Results 1 to 6 of 6

Thread: Clivet Chiller

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ireland
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Clivet Chiller



    HI all,

    Got a call to look at a chiller last week. I haven't done any works on these Clivet chillers.
    Model # WSAT-XSC150F

    Customer told me that the previous maintenance company said a new EEV was needed.

    When I looked at the panel the following error codes are displayed
    U1/CMP2
    E128 Steeper Mot or Error Alarm

    U1/CMP2
    E103 Evaporator pressure probe

    Just wondering if I should change the EEV, the EEV module and the Evap probe?

    Thanks in advanve.



  2. #2
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    UK
    Age
    70
    Posts
    455
    Rep Power
    19

    Re: Clivet Chiller

    Change the evap probe first , if that doesn’t rectify it change the controller . You can get a manual controller handset to drive the stepper valve to see if it’s working most of the stepper valve manufacturers make these testers

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ireland
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Re: Clivet Chiller

    Hey Glenn, solid advise.
    That's interesting on the manual controller.. need to look into that a but more..

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    wales
    Posts
    66
    Rep Power
    15

    Re: Clivet Chiller

    Motor error may indicate a fault with the stepper motor coil. You could check for continuity between the motor poles. Should have 2 separate motor coils. You may have continuity between terminals 1&3, 2&4 for example.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ireland
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Re: Clivet Chiller

    Thank you Conrod,

    When I get back to site, likely 2019 now, i'll check this out.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ireland
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Re: Clivet Chiller

    Hi Guys, still haven’t got back to this chiller. Waiting on parts.
    But I have another error on an identical model as above.
    E126 SPI faulty alarm.
    Manual says E126 is MAX TS TEE peralarm.
    It doesn’t reset. Any idea what this is ?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •