});


Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cheshire
    Age
    34
    Posts
    260
    Rep Power
    16

    Mitsubishi PUHZ-P100VHA3 U9 Fault



    Hi Guys,

    Briefly looked at this last week - seems to run ok on cooling. Indoor is PLA-RP100BA cassette.

    Heating - gets past the preheat for about 5mins then goes off on a U9 Fault.
    Seems to not be ramping up to full speed. Pipe sensor (I think this the liquid 3/8) on remote (PAR-21) gets to 39/40deg max.
    I did manage the get it to run full speed but only briefly on test mode.
    Checked there is definitely 240V at the mains in connection.

    Before I return, are there any obvious/common things I need to check?
    Service manual is showing a few connections to check.

    Thanks,



  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    UK
    Posts
    547
    Rep Power
    19

    Re: Mitsubishi PUHZ-P100VHA3 U9 Fault

    U9 is often associated with abnormal voltage in the inverter. Suggest you phone the Mitsubishi Helpdesk from the site and they will give advice as to which terminals to check the voltages at.
    Mobile A/C at its best, see avatar.
    Bedford. Now retired and trying to relax.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dublin
    Age
    32
    Posts
    44
    Rep Power
    0

    Re: Mitsubishi PUHZ-P100VHA3 U9 Fault


  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cheshire
    Age
    34
    Posts
    260
    Rep Power
    16

    Re: Mitsubishi PUHZ-P100VHA3 U9 Fault

    Thanks both

  5. #5
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dublin
    Age
    32
    Posts
    44
    Rep Power
    0

    Re: Mitsubishi PUHZ-P100VHA3 U9 Fault

    No prob, if you Google the Par 21 controller is shows you where to go once you get the request code. Let us know how you get on.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Cheshire
    Age
    34
    Posts
    260
    Rep Power
    16

    Re: Mitsubishi PUHZ-P100VHA3 U9 Fault

    Ok guys, from Request code 55 I've got 0020 detail code.

    According to the outdoor unit service manual, page 85, 0020 is PAM error.

    Whats the next step to check?

    (I'm doing this as a favour in my own time, so unfortunately can't just go to site and call Mitsi helpdesk)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •