Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    UK
    Posts
    31
    Rep Power
    0

    Hitachi condenser not running.



    Hello all, firstly i would like to apologise if this has been asked and answered but i done a search and nothing came up.

    I have been working in a school this past week and there is one class room with issues with the a/c
    i have a wall mount unit model:RAS-35YH6 and the condenser with model: RAC-35YH6 the unit is on R410a.

    The issue is the unit is not calling for cooling, i reset both indoor and outdoor unit and nothing happens, i have 240V at both units and the evaporator unit runs on cooling mode but the condenser never starts up.

    Upon further inspection to the condenser i found that inside the case the unit clicks/ticks for about 3 seconds and then stops.

    Does anyone have any ideas what could be the cause of this? i am back in the school soon to diagnose further but any advice is more than appreciated.

    Thanks in advanced



  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Dorset
    Age
    69
    Posts
    209
    Rep Power
    10

    Re: Hitachi condenser not running.

    Are any of the warning lamps flashing?

    Have you followed the fault finding list?

    Manual here if you need one .... http://bit.ly/2vmneo1
    Brian, retired in Devon.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    UK
    Posts
    31
    Rep Power
    0

    Re: Hitachi condenser not running.

    Hello FaultCode,

    No while i was on site i had no internet access to get the manual, i just downloaded the one you provided, thank you much appreciated.

    Rik

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •