Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Cyprus
    Age
    71
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    XARIOS 350 Issue



    Xarios 350 refrigeration system vent dead after going through a service garage.
    I have been informed that, battery has been connected wrong way round at the service.
    1) Ignition supply fuse is ok.
    2) Main fuse next to the battery and the supply to the battery terminal of the processor is ok.
    3) Safety switch is bay passed during the check.
    4) The cab controller is not lit. No power to the controller.

    Considering the above, I have suspected the processer fault and checked the circuit board of the processor but there is no visible burn outs on the board.


    Could any one advice of any possible checks or fault.



  2. #2
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Cleveland
    Age
    40
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Re: XARIOS 350 Issue

    Shouldīnt you leave this to the service garage?
    Sorry canīt really help you, maybe some burned condenser or something like that. is a company which has a refigeration section. Canīt remember exactly but i believe they used Xarios refrigeration.
    Give the producer a call.
    But first i think its the fault of your service garage! They should take a look!
    Good luck!
    Last edited by Josip; 01-12-2014 at 05:05 PM. Reason: remove link maybe need to remove this poster

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somerset
    Age
    64
    Posts
    4,590
    Rep Power
    39

    Re: XARIOS 350 Issue

    Hi Bear.
    Your post is suspect given that you have a hyperlink to a Marquee or tent company.

    And your advice stinks!

    I think you are a scammer and as such not welcome!
    Grizzly

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Cyprus
    Age
    71
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Re: XARIOS 350 Issue

    Gentlemen,

    Company that damaged the system is a mechanic and was only servicing the truck. They don't have a refrigeration department. I am a retired person and only helping out to a refrigeration company to clear the issue.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somerset
    Age
    64
    Posts
    4,590
    Rep Power
    39

    Re: XARIOS 350 Issue

    Hi Guner.
    Not getting at you in any way just objecting to Bears post or at least his lack of advise and spurious link within the post.
    Your post is fine. I don't do vehicle refrigeration other than to help friends occasionally so I cannot help you. Sorry
    Grizzly

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    telford
    Posts
    2,082
    Rep Power
    27

    Re: XARIOS 350 Issue

    Sounds like the fuse could be blown inside the microprocessor,you have to remove the micro from its fixings take the back off it to get to the fuse,the cable from the control unit will have to be removed while it is still close to the unit pity this did not happen two months ago when I was in Cyprus!

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Cyprus
    Age
    71
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Re: XARIOS 350 Issue

    Many thanks Cadwaladr,

    Problem solved.
    Issue was a blown up fuse on the printed circuit board of the microprocessor.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •