PDA

View Full Version : Diakin chiller issue







Stretch79
11-05-2017, 01:16 PM
Hi guys. This is my first post so a hello and a question and the same time.

I have a new diakin chiller which has had the charge recovered due to someone else forgetting dual port manifolds. Now recovery and vac'd the unit then recharged.

The chiller is coming up with a OffEvapPressLo on the display. It's a two circuit machine circuits A and B. Circuit B was recovered first and won't start unless A is on but when taking readings circuit B would run without A being on.

I'm trying to reset but it won't have it. Am I doing something silly stupid?

Also it has an electronic expansion valve, are you able to override these for recovery of and recharging as a cool magnet won't work on it?


Thanks

FaultCode
11-05-2017, 01:20 PM
Do we assume that you don't have the operating and maintenance manual for this new chiller?

Stretch79
11-05-2017, 01:37 PM
Yes not to hand that's not about unfortunately

Thanks

Stretch79
11-05-2017, 03:36 PM
Spoken to DAIKIN and they say there is no way to by pass the eev?

FaultCode
11-05-2017, 04:08 PM
Probably has a recovery/charge mode in the software.

What model is the chiller?

Stretch79
11-05-2017, 04:31 PM
Hi fault.

Thanks for trying to help. Basically being the eev and coming up low pressure on low side I put some vapour into the suction side. This equalised the pressure needed on the control panel. Fault codes gone and all up and running.

Thanks

FaultCode
11-05-2017, 08:10 PM
Great news, well done and thanks for the update.