PDA

View Full Version : Danfoss EKC 202D1 temperature settings







EFCM
28-11-2015, 10:25 PM
I need some help on this danfoss EKC 202D1.

Its controlling a small freezer unit

The set-point temperature is -18

The R1 seting is diferential is 2

The R2 setting is max limitation of setpoint -16.5

The R3 setting is min limitation of setpoint -18

But the freezer is getting temperatures of -30c :mad:

its just too much cold i don't know what to do to make the temperature stay in the correct interval.


Where is the manual
http://www.ra.danfoss.com/TechnicalInfo/Literature/Manuals/01/RS8DZ802_EKC202_302.pdf

Can someone give me a help?

Thks

Tayters
28-11-2015, 10:41 PM
Hi,

Is the snowflake symbol lit when unit is too cold (indicating controller/set up error) or snowflake symbol off but unit still cooling meaning output relay stuck on, wiring error, solenoid valve passing, etc?

C30 set to on so relay acts inversely?
C01 min on time set to 30 mins so over running after setpoint reached?

Cheers,
Andy.

nike123
29-11-2015, 07:33 AM
Give us all "r" codes and "u" codes as read by you at near -30C temperature!

install monkey
29-11-2015, 07:18 PM
relay sticking- if cooling led isnt lit- tap it with a screwdriver see if it stops

EFCM
30-11-2015, 07:40 PM
Thks

I will try your solutions.

EFCM
02-12-2015, 12:54 PM
The snowflake is blinking, but i have other freezers that are blinking too and no problems.

I change the controller from one freezer to another one, to rule out problems on the freezer, and the problem is in the controller.

I copy the parameters from other controller to this one, but noting has change.

All the R codes :

R1 : 2
R2 : -16.5
R3: -18
R4: 00
R5 C
R9 0
R10 0
R12 001
r13 000
R15 000
r39 off
r40 000

U codes

U 09 -37.4
u10 off
u12 - 32.5
u13 off
u16 120 (not on danfoss documents)
u17 -32.8
u28 -18
u37 off
u56 -32.5
u57 -32.8
u58 off
u59 on
u60 off
u81 off

I film all the menu settings, maybe someone whith more experience can see what im doing wrong.

https://youtu.be/wUpPgmoaw24

Glenn Moore
02-12-2015, 09:02 PM
Hi
Have you checked that you have the correct sensor type fitted . These controllers can use pt 1000 , off and ntc sensors which is parameter o06 , but check the sensor type itself as it may be the wrong type is the pt1000 is 1000ohms at 0 degC and the Ptc is 1000ohms at 25 deg C

EFCM
11-12-2015, 11:45 PM
The sensor is correct, i change the other controller whit other freezer and the problem goes with the controller :(

I went to the store and got a new one and the problem is solved.

Thks

Grizzly
12-12-2015, 06:56 AM
Hi EFCM
Rep Point Given!
Because you bothered to update us all!
Grizzly