PDA

View Full Version : Carrier 850u cutting out







halfaguy80
21-06-2014, 07:08 PM
Hi, I am looking for some help, I am having problems with my unit not dropping temp and stopping after about 5 mins of operation, It is coming up on the display saying "system ck" and the alarm is going off, if you leave it for a few mins it clears and the engine restarts for another 5 mins or so and the same happen however it won't reset and start again, It seems to have happened quickly as it was working the night before. Have check the simple things, water, loose connections etc, and it all looks ok, Does anyone have any more ideas????

Edvin
21-06-2014, 09:06 PM
Sys check means that suction pressure transducer shows that the low pressure is "going" in vacum.
Scrolling unit data You should see the real time value. If it's all the time -0,7bar, then there is a problem in the transducer itself or in wiring, but if it shows some pressure when the unit is not working and when the unit starts the pressure is lowering, then there is a problem in the refregiration system(for example: low refrigerant). Is the unit heating?

cadwaladr
22-06-2014, 01:06 AM
Gas leak is my guess,discharge vibrosorber a weak spot on that unit!

halfaguy80
22-06-2014, 08:52 PM
hi edvin, this seems to add up as the pressure was going to -7 then back again, haven't checked to see if it was heating cauuse it was hot enough already, will give it a try tomo, cheers

halfaguy80
22-06-2014, 08:53 PM
Hi cadwaladr ,will have a look at that too, cheers

Edvin
23-06-2014, 10:24 AM
If the pressure is changing, than You have low or no refrigerant as there is a leakage.

halfaguy80
26-06-2014, 06:07 AM
there is no pressure due to a leak on the condenser, thanks for the advice lads

cadwaladr
26-06-2014, 02:26 PM
Your welcome anytime.

Edvin
26-06-2014, 05:05 PM
No problemo!