PDA

View Full Version : 410a manifold







Skexis
10-08-2012, 07:44 AM
Hi

If one is merely using a manifold through which to evacuate a system or to weigh in additional refrigerant does it matter if one were to use 410a manifolds with 134a refrigerant?

Thanks

james10
10-08-2012, 08:24 AM
Why not ......

RONB
10-08-2012, 10:06 AM
It is possible. But not the other way round or u will suffer the quinciquonces !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

r.bartlett
10-08-2012, 10:22 AM
It is possible. But not the other way round or u will suffer the quinciquonces !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Now there's a word you don't see very often!

Skexis
10-08-2012, 12:37 PM
lol. Yeah re the other way around. Higher pressure isn't it?

As it is I'm only licenced to do single head splits so I guess a set of 410's is all I'll need. Saves a bit of cash I suppose.

gwynn jones
27-08-2012, 02:52 PM
I don't use 410 - does 410 plant not come with different sized gauge line fittings, to stop this cross-over? I thought it did

install monkey
27-08-2012, 02:58 PM
5/16 connections on systems- 1/4 at the manifold- also qwik couplers for 5/16 and 1/4 have the same internal diameter so you can use 410 manifolds on anyhing except ammonia systems