PDA

View Full Version : 2 Speed Compressor







jdunc2301
01-06-2012, 07:36 PM
Hi all,

I was working with a Bristol compressor today, haven't really paid attention to the wiring as im just doing the comp change after another guy diagnosed.

It's a two speed compressor, Low and High....obviously

My question is, there are 3 contactors labelled for this one compressor (no i haven't looked at wiring etc waiting on a wiring diagram Wednesday)

Contactor 1- Compressor 1 Main
Contactor 2- Compressor 1 Low speed
Contactor 3- Compressor 1 High speed

So how would this work then? 3phase comp by the way

Thanks

Brian_UK
01-06-2012, 08:37 PM
My answer would be to lead you to wiki-answers...
http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_wire_a_three_phase_motor_with_two_speed_to_a_three_phase_power_supply

jdunc2301
01-06-2012, 08:43 PM
Good man! Also answered a few other quirks in my head

Thanks

J

Brian_UK
01-06-2012, 08:53 PM
Sorry, head quirks are a different department...:)

install monkey
01-06-2012, 10:51 PM
fyi its star delta (3 contactors)

monkey spanners
01-06-2012, 11:59 PM
Have a look here also,

http://www.refrigeration-engineer.com/forums/showthread.php?32477-Bristol-2-speed-comps&highlight=two+speed+bristol