PDA

View Full Version : Holidays U.K. Entitlement (it surprised me!)







Grizzly
30-12-2008, 09:42 PM
Deleted By Grizzly

Brian_UK
30-12-2008, 10:50 PM
<snip>
· you get paid your normal pay for your holiday
· when you finish a job, you get paid for any holiday you’ve not taken
· bank and public holidays can be included in your minimum entitlement
· you continue to be entitled to your holiday leave throughout your ordinary and additional maternity leave and paternity and adoption leave
Therefore say 4.8 x 40 = 192hrs divided by 8hrs = 24 days entitlement.
Whereas 4.8 x 39 = 187.2 divided by 7.8 hrs = 24 days entitlement.

Note item 2 Gordon is giving us more holiday!
5.6 x 40 = 224 divided by 8hrs = 28 days entitlement
5.6 x 39 = 218 divided by 7.8 = 28 days entitlement
note these are exclusive of Bank Holidays!!!!!

To read more follow this link
http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Employees/Timeoffandholidays/DG_10029788

May I just urge caution before taking your employer to task.
But I know some of my fellow employees within our huge multi-national.
Do not get the above calculated hrs?
I assume no-one has raised the question of the new Government figures...YET!

Happy Holidays Grizzly.
Isn't that a contradiction or do I need to read the whole document ?

Grizzly
30-12-2008, 11:27 PM
Isn't that a contradiction or do I need to read the whole document ?

No Brian
You have just pointed out the fatal flaw.
I guess I will remove it as your astute observation makes it irrelevant.
Thanks for pointing out the bleeding obvious!
Silly Me.
And I thought I had something juicy to show the lads!
Grizzly
I have just amended it acccordinly for now Brian.
Steve